16. juni, 2025

Prøveslakting i slutten av august!

Dalir Kjøtt klart til produksjon i slutten av august

Byggingen av det nye slakteriet Dalir Kjøtt på Sandbumoen ved Otta går for fullt, og anlegget er nå i rute til produksjonsstart i slutten av august. Da er det planlagt å starte prøveslakting av både storfe og småfe, med ordinær drift fra starten av september.

Dalir Kjøtt AS, tidligere kjent som Gudbrandsdalen Slakteri, blir en av Norges mest moderne kjøttbedrifter. Det 7000 m² store anlegget vil håndtere slakting, skjæring og foredling av kjøtt fra storfe og småfe oppvokst i Gudbrandsdalens rike utmarksområder. Lokal dyrevelferd og kort transportvei skal sikre høy kvalitet og bærekraft i alle ledd.

Rundt 60 medarbeidere vil ha sin arbeidsplass på anlegget, med hovedvekt på slakteri og skjæreavdeling. Rekrutteringen er godt i gang, og interessen har vært stor.

Merkevaren på kjøtt fra Gudbrandsdalen blir «Dalir» og bakgrunnen for navnet er at Gudbrandsdalen ble i eldre tider omtalt i flertall (Dalir) på grunn av det omfattende nettet av sidedaler og tilknyttede fjellbygder.

Med høy aktivitet på byggeplassen og godt samarbeid mellom lokale håndverkere, er stemningen optimistisk. Dalir Kjøtt ser frem til å ta imot både ansatte og bønder når produksjonen settes i gang i høst.

Les også